TUXEL

N

Duurzaam

N

Energiezuinig

N

Maatwerk

Home » Tuxel

Tuxel

Voor het in trilling brengen van uw trilgoot kunt u gebruik maken van een Elektromagnetische aandrijving.

PAJA Triltechniek is in nederland de vertegenwoordiger voor het gerenommeerde merk Tuxel. Tuxel is een wereldwijd begrip op het gebied van elektromagnetische trilaandrijvingen.

De aandrijvingen van het merk Tuxel zijn speciaal bedoeld voor de ‘kleinere’ trilgoten. ( Breedte tot 400 mm. ; Lengte tot 750 mm.)

Uw materiaal wordt d.m.v. sprongetjes naar voren getransporteerd.

Kenmerken voor de elektromagnetische vibratoren van Tuxel zijn:

  • De productstroom kan traploos worden ingesteld; ook tijdens bedrijf.
  • Hoge transport capaciteit met kleine afmetingen.
  • De trilmagneet werkt direct na het inschakelen met de maximale capaciteit en staat vrijwel direct stil bij uitschakeling.
  • Praktisch onderhoudsvrij, te verwaarlozen slijtage.
  • Geluidsarm.
  • Eenvoudig te reinigen voor de voedingsmiddelen industrie (HACCP).
  • Compleet chemisch vernikkeld, bevestigingsmaterialen van RVS 304.
  • Lange levensduur.

Het functioneringsprincipe van een elektromagnetisch aangedreven trilgoot is eenvoudig.

Een heen-en weergaande beweging wordt gegeven aan een trilgoot d.m.v. een elektromagnetische trilmagneet, die in een hoek van ongeveer 20˚ op de trilgoot gemonteerd staat. Bij de uitgaande slag van de trilmagneet wordt het product wat zich in de trilgoot bevindt als het ware schuin naar voren en naar boven toe gestoten. Bij de ingaande slag van de trilmagneet, valt het product rechtlijnig terug op de trilgoot. Doordat deze cyclus zich continue herhaalt, verplaatst het product zich zo in de transportrichting.

Wanneer de trilmagneet d.m.v. een Thyristorregeling wordt aangesloten op de voedingsspanning, wordt de losse kern magnetisch. Waardoor de losse kern het trilmagneethuis ingetrokken wordt, vervolgens laat de magneet weer los, waardoor het bladveerpakket de losse kern, alujuk en de trilgoot weer terug laat veren. Dit gaat standaard met een frequentie van 50Hz.

Het product verplaatst zich dus sprongsgewijs door de trilgoot. De transportsnelheid van het product wordt bepaald door amplitude van de sprongen, welke geregeld kan worden d.m.v. een thyristorregeling.

Neem contact op

  • Velden met een * zijn verplicht

Bel mij terug

PAJA Triltechniek